Λίγα λόγια για το σταθμό

Ήταν το 1998 όταν το όνειρο του Γιάννη και του Μανώλη έγινε πραγματικότητα. Πρόκειται για δύο νέους που για πολλά χρόνια ασχολήθηκαν με το ραδιόφωνο και δημιούργησαν κάτι μοναδικό. Το όνομα του αρχικά RADIO ONE. Οι συχνότητες τον πρώτο καιρό άλλαζαν συνέχεια λόγω της επιδρομής άλλων ραδιοφωνικών σταθμών από την Αφρική αλλά και της μικρής ισχύος των μηχανημάτων. Ο πρώτος εξοπλισμός; Ο πιο απλός… ένα cd player, ένα κασετόφωνο και ο χώρος σε ένα παλιό καθαριστήριο.

Τα πρώτα μηχανήματα ήταν ένα πομπός της Smart kit 15 Watt που αργότερα “μεγάλωσε” σε 25 Watt. * Το 1998 ο σταθμός ξεκινάει και λειτουργεί όλο το 24ωρο. Έτσι αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε πιο επαγγελματικά μηχανήματα και επαγγελαμτικό εξοπλισμό για το στούντιο. * Αρχές του 1999 αγοράζουμε το “μεγάλο” μηχάνημα ισχύος 100 watt. * Το 2002 μετά από πρόταση του τότε Δημάρχου Πελεκάνου το RADIO ONE αλλάζει όνομα και γίνεται ΡΑΔΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ σε σταθερή συχνότητα 88,4 fm. Τα επόμενα 3 χρόνια ο ραδιοφωνικός σταθμός αναπτύχθηκε πολύ περισσότερο με την αγορά νέων πιο σύγχρονων μηχανημάτων. Την εγκατάσταση αλλά και τη συντήρησή τους έχει ανάλάβει από το 2005 ο Στέλιος Γομπάκης. * Το καλοκαίρι του 2008, επειδή άλλος σταθμός από τη νότια Κρήτη εξέπεμπε στην ίδια συχνότητα, το ΡΑΔΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ αλλάζει συχνότητα και μεταφέρετε στη συχνότητα 89,3 fm.

Σήμερα, το ΡΑΔΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ εκπέμπει στους 89,3 fm STEREO R.D.S. από την Παλαιόχωρα,έχοντας μπει στον ψηφιακό κόσμο του ραδιοφώνου με μηχανήματα DDS και έχοντας πετύχει το σύστημα SFN και έχοντας στα σωστά σημεία αναμεταδότες καλύπτει το 100% της επαρχίας Σελίνου καθώς επίσης όλο τον ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ και ένα πολύ μεγάλο μέρος της Νότιας Κρήτης και του Ρεθύμνου.