Τηλεόραση

Άκης Πετρετζίκης: Παραδίδει το πρώτο κυριακάτικο Kitchen Lab

Ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab», το… εργαστήρι μαγειρικής του, κι επιστρέφει στην πιο αγαπημένη μαγειρική εκπομπή της τηλεόρασης. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει το πρώτο κυριακάτικο Kitchen Lab της νέας σεζόν, στις 17:00, με ένα μενού μεσογειακό αλλά και πολύ εκλεπτυσμένο. Τις συνταγές μπορεί κανείς να τις συναντήσει στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, αλλά και σε κάποιο πολύ προσεγμένο ντελικατέσεν εστιατόριο στην Ευρώπη.

Το πρώτο πιάτο στο μενού είναι ένα κλασικό ιταλικό ψωμάκι, η τσιαπάτα, που ανάλογα με το πως θα το σερβίρουμε μεταμορφώνεται από το πιο street food ορεκτικό στην πιο γκουρμέ επιλογή. Είναι χορταστικό και αποτελεί τον ιδανικό «καμβά» για να «ζωγραφίσουμε» με ό,τι συνοδευτικό θέλουμε. Σερβίρει σαν σάντουιτς, με ελαιόλαδο, μορταδέλα, μοτσαρέλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για κυρίως γεύμα επιλέγει ένα πολύ αρωματικό και μεσογειακό φαγητό, σολομό με σπαράγγια στο φούρνο, ένα ντελικάτο πιάτο, που είναι στις must επιλογές όλων όσοι αναζητούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Σερβίρει  με ρύζι, τα σπαράγγια, λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο και ντοματίνια κομμένα στη μέση. Για επιδόρπιο, ο αγαπημένος μας σεφ μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε προς Ανατολή, για να φτιάξουμε το πιο νόστιμο πολίτικο κιουνεφέ που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Πηγή:HappyTv.gr