Νέα

Στη Σαντορίνη η πρώτη προσωπική έκθεση της Πηγής Δαούλα

Στο Art Hotel Santorini η πρώτη προσωπική έκθεση ζωγραφικής της Πηγής Δαούλα

Το Art Hotel Santorini, ένα ξενοδοχείο-πρότυπο για τους λάτρεις της τέχνης επέλεξε η διεθνής εικαστικός Πηγή Δαούλα για να παρουσιάσει την πρώτη της προσωπική έκθεση ζωγραφικής στην Ελλάδα. Πενήντα έργα τέχνης θα κοσμούν την Aqua Gallery, την μοντέρνα εσωτερική γκαλερί του ξενοδοχείου από το Σάββατο 16 Απριλίου που ανοίγει τις πόρτες του εώς την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου στα τέλη Οκτωβρίου.

Στο γραφικό χωριό Πύργος στη Σαντορίνη, η Εταιρεία Διαχείριση Καταλυμάτων Aqua Vista Hotels δημιουργεί για τους φιλότεχνους τον απόλυτο προορισμό συνδυάζοντας την κομψότητα και την πολυτέλεια με τη φιλοξενία εκθέσεων που αποκαλύπτουν τις πιο σημαντικές διεθνείς τάσεις στο χώρο της Τέχνης.

Πρωτοπόρος και υπέρμαχος του action painting και των abstract τεχνικών η Πηγή Δαούλα βρήκε στην ιδιαίτερη αισθητική του Art Hotel Santorini με τις χαρακτηριστικές κόκκινες πισίνες και στη μαγική ενέργεια που αναδύεται από την άγρια ομορφιά του τοπίου το ιδανικό σκηνικό για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στη χώρα της μια ολοκληρωμένη έκθεση ζωγραφικής. Τα 50 έργα τέχνης που επέλεξε να συμπεριλάβει μοιάζουν να μοιράζονται την ίδια ενέργεια με το τοπίο και να την μετουσιώνουν σε Τέχνη.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για τους ενοίκους του ξενοδοχείου αλλά και προς όσους βρίσκονται στο νησί και επιθυμούν να την επισκεφτούν κατόπιν συνεννόησης.

ΒIO

Η Πηγή Δαούλα είναι διεθνής εικαστικός και έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε εκθέσεις σε Λονδίνο, Ζυρίχη, Αθήνα ενώ φέτος θα συμμετέχει στη Biennale της Βενετίας. Έχει αναπτύξει πλούσιο καλλιτεχνικό έργο. Τα 13 χρόνια σπουδών σε πιάνο και αρμονία μαρτυρούσαν από νωρίς την καλλιτεχνική της φλέβα. Έτσι, μπορεί ο επαγγελματικός προσανατολισμός και οι σπουδές που ακολούθησαν με γνώμονα τη λογική να την οδήγησαν στο δρόμο του μάρκετινγκ και την διαφήμισης, η καρδιά της όμως την επανέφερε στο σωστό δρόμο της Τέχνης.

Λάτρης της Μοντέρνας Τέχνης και του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, η Πηγή Δαούλα μακριά από νόρμες και συμβατικές τεχνικές, βρήκε την απόλυτη έκφραση στην τεχνική του pouring και του driping. Άλλωστε η «ώρα μηδέν» στην καλλιτεχνική της αναζήτηση ήταν όταν βρέθηκε στο MOMA στη Νέα Υόρκη μπροστά στον πίνακα του Jackson Pollock “One:number 31, 1950”. Η κίνηση, η ενέργεια και ο δυναμισμός των χρωμάτων την κέρδισαν από την πρώτη στιγμή.

Έκτοτε η Πηγή Δαούλα έχει αφοσιωθεί στο action painting και έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο έργο με abstract, pouring και drip paintings. Έντονα χρώματα, βουτιά στο υποσυνείδητο και η απόλυτη ελευθερία έκφρασης είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους πίνακές της.

Άλλωστε «το έργο υπάρχει ήδη, όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά. Ο καλλιτέχνης καλείται να το αποτυπώσει στον καμβά. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό έχει μια προσωποκεντρική προσέγγιση. Αυτό που έχει σημασία είναι να απελευθερωθεί το έργο…» Όπως είπε και ο μεγάλος ζωγράφος Edgar Degas «η ζωγραφική δεν είναι αυτό που βλέπεις εσύ αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις τους άλλους να δουν!»

IMG-3594
IMG-3598
IMG-3605
IMG-3684
image0
image4
image5